Massage en therapie Huizen

Massage en therapie in Huizen

Massagevormen in Huizen

Klassieke massage Huizen

Als gecertificeerd massagetherapeut beschik ik over diverse massagetechnieken en bewustzijnsoefeningen die ik tijdens de behandeling kan combineren zodat ik een massage kan geven die bij jou past.

Klassieke massage

Deze massage richt zich vooral op je spieren en wordt gebruikt bij specifieke pijn- en spanningsklachten. Ik maak gebruik van diverse massagetechnieken zoals strijkingen en knedingen, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Hierdoor wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en vindt er een snellere afvoer van afvalstoffen plaats. Meestal masseer ik het gebied dat om aandacht vraagt. Dat kunnen je buik, rug, hoofd, nek, schouders, armen of benen zijn. De massage gaat richting het hart en maakt voelbaar waar je ontspannen of gespannen bent.

Zwangerschapsmassage

Ik geef aandacht aan het steeds weer veranderende lichaam. Door bepaalde drukpunten en massagetechnieken te vermijden en zacht te masseren, is de behandeling veilig. Het belangrijkste doel van deze massage is dat jij je comfortabel voelt, waardoor je je zo goed mogelijk kunt ontspannen en samen met je kindje kunt genieten. Meer informatie op de pagina Massage en therapie bij zwangerschap.

Energetische massage

De energetische massage is een langzame, zachte massagevorm. Het is een intuïtieve massage gericht op de energiebanen in het lichaam en wordt gegeven vanaf het hoofd richting de voeten. Je voelt waar de energie stroomt en waar niet. Deze massage nodigt je uit om uit je hoofd in je lichaam te komen.

Voetzonereflexmassage

De voetzonereflexmassage is gericht op de punten en gebieden op de voeten die corresponderen met organen, spieren en gewrichten in je lichaam. Je voeten spiegelen jouw lichaam en geest. Door het masseren van de reflexzones wordt indirect je hele lichaam aangeraakt. Dit stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en vermindert stress en spanning. Bij deze massage lig je aangekleed op de massagetafel.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een zachte, helende massagemethode die werkt met en op het water in je lichaam. Bij deze massage lig je aangekleed op de massagetafel. Ik breng je lichaam in een ritmische, wiegende beweging. Dit nodigt je lichaam uit om op alle niveaus mee te gaan bewegen. Hierdoor voel je waar het in je lichaam vastzit, hoe en waar het stroomt en er ontstaat een diepe ontspanning.

Polariteitsmassage

Dit is een energetische massage, waarbij de aandacht specifiek gericht is op het ervaren van je chakra’s. Van je kruin tot je stuitje bevinden zich in jouw lichaam 7 chakra’s; de energiecentra van je levensgebieden. Met een zachte aanraking nodig ik jouw zijn, voelen, willen, liefhebben, spreken, zien en weten uit om je gedachten en dat wat je voelt in deze levensgebieden te kunnen ervaren.

Bindweefselmassage

Bij bindweefselmassage wordt de huid in verschillende richtingen opgepakt en gerold. In het bindweefsel ligt vaak spanning opgeslagen. Als verschillende weefsellaagjes verkleefd zijn geraakt, kan de massage dit losmaken. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding. Opgehoopte afvalstoffen verspreiden zich, waardoor vaak direct vermindering van pijn optreedt en spanning vermindert. Soms kan deze intensieve behandeling pijnlijk zijn. Het is belangrijk dat je je grenzen aangeeft. Dan stem ik de massage daarop af.

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren, veroorzaakt door ophoping van afvalstoffen bij langdurige spanning. Ze zijn zo groot als een vingertop. Soms hebben ze de vorm van een streng. Ze zijn pijnlijk bij druk en de pijn straalt uit in een bepaalde richting. Iedere verkorting van (een deel van) een spier, geeft beperkingen in het functioneren. Wanneer de triggerpoints los gemasseerd zijn, merk je pas de toename van de bewegingsmogelijkheden van de betreffende spieren. Vaak combineer ik deze massage met een andere massagevorm. Ik behandel de triggerpoints met voorzichtigheid en met speciale druk. Hoe deze plekken voor je voelen en wat je ervaart als ze aangeraakt worden, is onderdeel van de behandeling.

Massage bij kanker

Deze massage kenmerkt zich door een zachte en zorgvuldige aanraking met heel weinig druk. Over het algemeen duren deze massages korter. Deze massage kan ook bij de cliënt thuis of in het ziekenhuis gegeven worden. Meer informatie op de pagina Massage bij kanker.

Focussen

Vrijwel iedere behandeling maak ik gebruik van focussen. Focussen is jezelf aanleren om op een zachtaardige en accepterende manier te luisteren naar dat wat je lijf je laat voelen.

We worden allemaal geboren met het vermogen te weten hoe we ons op een willekeurig moment voelen. Maar veel van ons zijn het vertrouwen in het lichaam en in het gevoel onderweg kwijtgeraakt, waardoor we onszelf voorbij lopen. Het lichaam herbergt een wijsheid die ons verstand te boven gaat en helaas in onze cultuur zelden of nooit erkenning krijgt. Met focussen geef je deze wijsheid een stem.

Bewustzijnsoefening/Mindfulness

Ik begeleid je tijdens elke behandeling om je aandacht volledig te kunnen richten op het hier en nu. Dit betekent dat je je de kunst eigen maakt je minder te laten afleiden door allerlei gedachten. Hierdoor beleef je je ervaringen bewuster. Jouw lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens kun je daardoor met een open blik tegemoet treden en ze gaan begrijpen en accepteren.

Het werkt rustgevend, geeft vaak een gevoel van vrijheid en brengt je dichterbij je authenticiteit.

Ontspanningsmassage

Als spanning zich vastzet, zet jouw hele lichaam zich vast en worden spieren hard, kort en gevoelig. Door massage gaat alles weer te gaan stromen. Datgene wat blokkeerde komt weer in beweging en dat heeft zijn uitwerking op jouw mens-zijn als geheel. Je wordt je bewust van je lichaam en je voelt beter wat je nodig hebt. Deze manier van ontspannen heeft een heilzame kracht op lichaam en geest. In overleg kiezen we een massagevorm die past bij jouw doel en opvatting. Mijn aanraking is zorgvuldig en zeer aandachtig, waardoor je kunt genieten van een weldadige massage. Anders dan bij massage en therapie gaan we niet dieper in op wat jij voelt en ervaart.

Masseur Huizen

Ik masseer en begeleid met veel plezier mensen met hun bewustwordingsproces.

Voelenderwijs Massage en Therapie
Helly Lanphen-Pesschier
Bewustzijnscentrum Bala
Trompstraat 1, 1271 SX Huizen
Tel. 06-25066509

Neem contact met mij op.


Nieuwste artikelen

schittering

Het allerkleinste lichtje kan alles doen schitteren! Lees verder...

Tastzin en dementie

De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt en dat tot het laatst toe behouden blijft. Lees verder...

Bijzondere ontmoetingen deze zomer!

MASSAGEBELEVING VOOR MENSEN MET DEMENTIE (match 56) Betrokken Ondernemen Huizen Lees verder...

Bezoek mijn blog voor alle artikelen.