Massage en therapie Huizen

Massage en therapie in Huizen

Bijzondere ontmoetingen deze zomer!

15 augustus 2017

De kracht van massagetherapie bij dementie!

Dit jaar deed ik voor het eerst mee met het Match-diner en was reuze benieuwd: “Zou ik met mijn praktijk Voelenderwijs Massage &Therapie ergens bij aan kunnen sluiten?”

Al snel werden er contacten gelegd en ik was onder de indruk van ieders inzet. Meedenkend met mijn tafelgenoten raakte ik in gesprek met Yvonne van Woonzorgcentrum “de Marke”, die op zoek was naar helpende handen bij activiteiten voor mensen met dementie.
Omdat ik met regelmaat massagetherapie geef aan een dementerende dame en daarbij zo duidelijk blijkt hoe goed dat haar doet, wilde ik graag meer doen op dat gebied. Zo werd er een nieuwe match gemaakt ; de bewoners van De Marke laten genieten van aandacht en ontspanning in de vorm van een massage en ik de kans de kracht van massagetherapie bij dementie te laten ervaren.

Onlangs is onze match uitgevoerd en ik kan terugkijken op bijzondere ontmoetingen. Met verwondering heb ik geluisterd naar de verhalen van de mensen die ik masseerde en ervaren hoeveel blijdschap zij beleefden aan deze mogelijkheid om in contact te zijn. Graag deel ik met u enkele reacties ;

“ Met mijn vader had ik iets speciaals. Mijn vader was invalide, knieschijf eruit gehaald. Wij hoefden elkaar maar aan te kijken om elkaar te begrijpen, veel met hem gelachen, binnenpret en daar was moeder vaak jaloers op”.

“ Jij hebt bijzondere handen, krachtig maar toch zacht en warm”.

“ Mijn moeder was een schat, als ik wat nieuws had gezien in de stad deed ze altijd haar best dat ze het kon kopen, want ik zie er graag goed uit”.

“ Ik wil hier wel de hele dag blijven liggen”.

“ Oh ik krijg allemaal fijne herinneringen, ik sta nu voor ons huis aan het water”.

“ Ik vond het heerlijk om te schaatsen”.

Het maakt me blij deze vorm van aandacht en ontspanning te kunnen bieden aan mijn medemens met dementie. De impact van de ontmoetingen hebben er toe geleid dat Voelenderwijs en de Marke in de toekomst met elkaar verbonden blijven. Dit mag ik toch wel een bijzonder mooi geslaagde match noemen, met dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt.

op de foto: Helly Lanphen-Pesschier van Voelenderwijs Massage & Therapie (l) en Yvonne Martina, Cordaan - De Marke (r) te Huizen.


ontspanning dementie contact stilte blijdschap

Deel je ervaringen met Voelenderwijs

Gesprek laden
Masseur Huizen

Ik masseer en begeleid met veel plezier mensen met hun bewustwordingsproces.

Voelenderwijs Massage en Therapie
Helly Lanphen-Pesschier
Bewustzijnscentrum Bala
Trompstraat 1, 1271 SX Huizen
Tel. 06-25066509

Neem contact met mij op.


Nieuwste artikelen

schittering

Het allerkleinste lichtje kan alles doen schitteren! Lees verder...

Tastzin en dementie

De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt en dat tot het laatst toe behouden blijft. Lees verder...

Bijzondere ontmoetingen deze zomer!

MASSAGEBELEVING VOOR MENSEN MET DEMENTIE (match 56) Betrokken Ondernemen Huizen Lees verder...

Bezoek mijn blog voor alle artikelen.